GOLDWATER

In english

Asun koirieni kanssa Suonenjoella.
 Koirani, myös pennut, elävät kodissamme kanssani samoissa tiloissa.

Pohjois-Savon kennelpiirin Kennelneuvoja on omasta pyynnöstäni
käynyt tarkastamassa koirien olot tammikuussa 2014 ja todennut lausunnossaan,
että kaikki on erinomaisesti eikä mitään huomauttamista koirien pidossa ole.

Valvontaeläinlääkäri on käynyt pistokoetarkastuksella elokuussa 2014 ja todennut, että koirat ovat erinomaisessa kunnossa ja että niillä on erinomaiset olosuhteet.

Eläimet ovat aina olleet osa elämääni. Lapsuudessani minulla oli mahdollisuus viettää paljon aikaa maalla isovanhempieni luona, missä sain osallistua koirien, kissojen, lehmien ja hevosten hoitoon. Ollessani lapsi kotonani oli koira (mopsi) ja sittemmin minulla oli myös oma hevonen. Opiskelujen päätyttyä ja muutettuani omaan kotiin oli koiran hankkiminen minulle itsestään selvyys.

Ensimmäinen kultaisen noutajani hankin vuonna 1989 lähinnä koti- ja perhekoiraksi. Ajan myötä rotuun lähemmin tutustuttuani heräsi kiinnostus kokeilla monipuolisen rotumme kanssa monenlaisia harrastuksia. Omakseni olen löytänyt luonnossa liikkumisen, noutoharjoittelun ja näyttelyissä käymisen. Olen osallistunut koirieni kanssa näyttelyiden lisäksi NOU-, NOME-, MEJÄ ja TOKO-kokeisiin. Kiinnostuttuani kasvattamisesta ja sen myötä, koiramäärän lisäännyttyä ja nykyisessä elämäntilanteessani on kilpaileminen jäänyt vähemmälle ja olen panostanut koirieni kanssa omaksi iloksemme puuhailuun, näyttelyihin ja taipumuskokeisiin. Koiran kanssa kilpaileminen vaatii intensiivistä harjoittelua ja kotoa poissa oloa, mikä nykytilanne huomioon ottaen ei minulle ole mahdollista. Syksyllä 2008 pääsimme 'poikien' kanssa mukaan lintumetsälle. Saalisakin saimme mukavasti.

Olen Suomen kennelliiton, Golden Ring-Kultainen Rengas ry, Savon Nuuskut - Suomen noutajakoirajärjestön
ja muutaman ulkomaisen kultaisten noutajien rotujärjestön jäsen.

Minulle on myönnetty kennelnimi (Goldwater) vuonna 1995 ja
ensimmäinen Goldwater pentue syntyi 2001.

Suomen kennelliitto on myöntänyt minulle Vuolasvirta-palkinnon vuonna 2014 erittäin ansiokkaasta kultaistennoutajien kasvatustyöstä.

Olen Suomen kennelliiton pätevöimä mikrosirumerkitsijä.


Tietoa pennuista kiinnostuneille:

Jalostukseen pyrin käyttämään kaikin puolin terveitä koiria sekä vaalimaan kultaisennoutajan ulkomuotoa ja käyttöominaisuuksia, niin että vanhemmat täydentävät toisiaan.

Pennut luovutan 7-8 viikon iässä, 3 kertaa madotettuna, eläinlääkärin tarkastamina ja mikrosirulla tunnistusmerkittyinä.

Pentujen mukaan annan kattavan hoito-ohjeen, Golden Infon ja tarvikepakkauksen. Kasvattini tulee käyttää PEVISA-tutkimuksissa (virallinen lonkka- ja kyynärkuvaus sekä silmätarkastus) 1-2 vuotiaina. Järjestän pentueille joukkotarkastuksen pentueen ollessa noin 1,5 vuoden iässä, mihin halukkailla on mahdollisuus osallistua. Tutkimuksen kokonaishinta v. 2017 oli noin 260 €/koira (sis. kennelliiton lausuntomaksun).

Pentueeni kasvavat kotioloissa ja saavat ennen luovutusta opetella elämää myös aikuisten koirien kanssa ja tutustua riistaan. Aloitan pennuille myös pillille opettamisen.

Käyttörodun ollessa kyseessä myyn pennut toiminnallisiin ja liikunnallisiin koteihin, joissa koiran kanssa harrastetaan yhteiseksi iloksi ja koiran psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi, ei niiden kustannuksella.

Jotta pennut saisivat parhaan mahdollisen alun uudessa kodissa, olen aktiivisesti yhteydessä pentujen omistajiin ensimmäisen puolen vuoden-vuoden ajan. Jatkossakin olen kiinnostunut kuulemaan kuulumisianne ja olemaan mukana niin ilon kuin hädän hetkellä.

Liitän pentujen ostajan Golden Ringin ja Suomen noutajakoirajärjestön (sisältää alueyhdistyksen jäsenyyden) jäseniksi, mikäli he eivät ole ennestään jäseniä.

Koska on kysymyksessä elävä olento ja usein vauhdikastakin elämää viettävä uusi perheenjäsen on pennun ostajien hyvä varautua ottamaan pennulle vakuutus eläinlääkärinkulujen ja kuoleman varalle. Edullisimmat tarjoukset saa yleensä omasta kotivakuutusyhtiöstä, mutta toki muihinkin vaihtoehtoihin on hyvä tutustua.

Kultainennoutaja on turkkirotu ja pennun ostajan on oltava valmis sen turkin hoitamiseen. Jos säännöllinen turkin hoitaminen tuntuu haastavalle on jokin muu, lyhyempi karvainen rotu parempi vaihtoehto. Useimmat kultaisetnoutajat uivat myös mielellään kaikessa mikä on märkää, puhtaudesta (likaisuudesta) riippumatta ja maistavat (syövät) monenlaista (omistajalle ei niin mieleistä) mitä maastosta vain löytyy.

On hyvä myös muistaa, että pennun hankintahinta on vain osa kaikista mahdollisista kustannuksista mitä koiran pitäminen maksaa.

Pyrin järjestämään jokaiselle pentueelle yhden pentuetapaamisen alle 1 vuoden iässä. Pyrin auttamaan pentujen omistaja löytämään lähiseudultaan koulutusmahdollisuuksia, mikäli niiden löytäminen tuntuu hankalalle.

Haluan kiittää aktiivisia kasvattieni omistajia, jotka ovat tuoneet koiriaan esille kokeissa ja näyttelyissä! Kiitos myös muille jotka rakastatte koirianne ja pidätte niistä hyvää huolta! Toivottavasti tulevaisuus suo teille paljon onnistumisen iloa ja riemua!

JOS SINUA KIINNOSTAA GOLDWATER KULTAISET NOUTAJAT, OTA REIPPAASTI YHTEYTTÄ!