GOLDWATER

 

Asun koirieni kanssa Sisä-Savossa, Suonenjoella.
Suonenjoki sijaitsee Kuopion ja Jyväskylän välissä.

Koirani, myös pennut, elävät kodissamme kanssani samoissa tiloissa.

Ensimmäinen kultaisen noutajani hankin vuonna 1989 lähinnä koti- ja perhekoiraksi. Ajan myötä rotuun lähemmin tutustuttuani heräsi kiinnostus kokeilla monipuolisen rotumme kanssa monenlaisia harrastuksia. Olen aikoinani osallistunut koirieni kanssa näyttelyiden lisäksi NOU, NOME-, MEJÄ ja TOKO-kokeisiin.

Nykyisin minulla on kotonani kolme mummokoiraa. Niiden kanssa nautimme pääasiassa lenkkeilystä, luonnossa liikkumisesta ja leppoisasta arjesta.

Kasvattamisesta kiinnostuin saatuani mahdollisuuden ostaa Ruotsista aikuinen terve narttu, Solstrimmans Zpicy Design, josta sittemmin tulikin kantanarttuni.

Kasvatan kultaisianoutajia pienimuotoisesti keskimäärin yhden pentueen vuodessa. Pyrin näin varmistamaan mahdollisuuteni olla pentujen ostajien tukena ja turvana pennun ensimmäisten kuukausien aikana niiden uusissa kodeissaan.

Olen Suomen kennelliiton, Golden Ring-Kultainen Rengas ry, Savon Nuuskut - Suomen noutajakoirajärjestön ja muutaman ulkomaisen kultaisten noutajien rotujärjestön jäsen.

Minulle on myönnetty kennelnimi (Goldwater) vuonna 1995 ja
ensimmäinen Goldwater pentue syntyi 2001.

Suomen kennelliitto on myöntänyt minulle Vuolasvirta-palkinnon vuonna 2014 erittäin ansiokkaasta kultaistennoutajien kasvatustyöstä.

Olen Suomen kennelliiton pätevöimä mikrosirumerkitsijä.


Tietoa pennuista kiinnostuneille:

Jalostukseen pyrin käyttämään kaikin puolin terveitä koiria sekä vaalimaan kultaisennoutajan ulkomuotoa ja käyttöominaisuuksia, niin että vanhemmat täydentävät toisiaan.

Pennut luovutan 7-8 viikon iässä, 3 kertaa madotettuna, eläinlääkärin tarkastamina ja mikrosirulla tunnistusmerkittyinä.

 Eläinlääkäri käy aina tarkastamassa pennut luonani ennen pentujen 7 vikon luovutusikää, jolloin hän samalla näkee millaisessa ymräristössä pennut kasvavat ja koirani elävät. Koskaan ei ole ollut mitään huomautettavaa.

Pentujen mukaan annan kattavan hoito-ohjeen, Golden Infon ja tarvikepakkauksen. Kasvattini tulee käyttää PEVISA-tutkimuksissa (virallinen lonkka- ja kyynärkuvaus sekä silmätarkastus) 1-2 vuotiaina. Järjestän pentueille mahdollisuuden osallistua joukkotarkastukseen Kuopiossa pentueen ollessa noin 1,5 vuoden iässä, mihin halukkailla on mahdollisuus osallistua. Tutkimuksen kokonaishinta v. 2019 oli noin 260 €/koira (sis. kennelliiton lausuntomaksun).

Pentueeni kasvavat kotioloissa ja saavat ennen luovutusta opetella elämää myös aikuisten koirien kanssa ja tutustua riistaan. Aloitan pennuille myös pillille opettamisen.

Käyttörodun ollessa kyseessä myyn pennut toiminnallisiin ja liikunnallisiin koteihin, joissa koiran kanssa harrastetaan yhteiseksi iloksi ja koiran psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi, ei niiden kustannuksella.

Jotta pennut saisivat parhaan mahdollisen alun uudessa kodissa, olen aktiivisesti yhteydessä pentujen omistajiin ensimmäisen puolen vuoden-vuoden ajan. Jatkossakin olen kiinnostunut kuulemaan kuulumisianne ja olemaan mukana niin ilon kuin hädän hetkellä.

Liitän pentujen ostajan Golden Ringin ja Suomen noutajakoirajärjestön (sisältää alueyhdistyksen jäsenyyden) jäseniksi, mikäli he eivät ole ennestään jäseniä.

Koska on kysymyksessä elävä olento ja usein vauhdikastakin elämää viettävä uusi perheenjäsen on pennun ostajien hyvä varautua ottamaan pennulle vakuutus eläinlääkärinkulujen ja kuoleman varalle. Edullisimmat tarjoukset saa yleensä omasta kotivakuutusyhtiöstä, mutta toki muihinkin vaihtoehtoihin on hyvä tutustua.

Kultainennoutaja on turkkirotu ja pennun ostajan on oltava valmis koiran turkin hoitamiseen. Jos säännöllinen turkin hoitaminen tuntuu haastavalle on jokin muu, lyhyempi karvainen rotu parempi vaihtoehto. Useimmat kultaisetnoutajat uivat myös mielellään kaikessa mikä on märkää, puhtaudesta (likaisuudesta) riippumatta ja maistavat (syövät) monenlaista (omistajalle ei niin mieleistä) mitä maastosta vain löytyy.

On hyvä myös muistaa, että pennun hankintahinta on vain osa kaikista mahdollisista kustannuksista mitä koiran pitäminen maksaa.

Pyrin järjestämään jokaiselle pentueelle yhden pentuetapaamisen alle 1 vuoden iässä. Pyrin auttamaan pentujen omistaja löytämään lähiseudultaan koulutusmahdollisuuksia, mikäli niiden löytäminen tuntuu hankalalle.

Haluan kiittää aktiivisia kasvattieni omistajia, jotka ovat tuoneet koiriaan esille kokeissa ja näyttelyissä! Kiitos myös muille jotka rakastatte koirianne ja pidätte niistä hyvää huolta! Toivottavasti tulevaisuus suo teille paljon onnistumisen iloa ja riemua!

JOS SINUA KIINNOSTAA GOLDWATER KULTAISET NOUTAJAT, OTA REIPPAASTI YHTEYTTÄ!